De kjøpte den perfekte bryllupsgaven

– Hva er bedre enn et topp moderne hus i bryllupsgave til seg selv?

Det er Berit Håverstad (26) og Fredrik Vestbø (32) som spør. Det unge paret er klare for sitt livs eventyr: Giftermål og nytt hus i det nye boligfeltet Sukkevannslia på Drangsvann.

– Vi har bodd i Randesund hele livet og ønsker fortsatt å bo nær familie og venner. Problemet var at mange av husene på markedet var gamle og krevde både oppussing og mye vedlikehold. Vi er begge i full jobb, og det er ikke aktuelt å bruke fritiden på et oppussingsprosjekt, forteller Håverstad.

Trivsel er viktig
Men bekymringen om oppussing og vedlikehold forsvant da paret oppdaget det nye boligprosjektet Sukkevannslia på Drangsvann. I høst flytter de inn i drømmeboligen.

Begge to er enige om at huset på Drangsvann blir den ultimate bryllupsgaven. Fra toppen av boligfeltet ser paret ned på Sukkevann.

På motsatt side kan de bevege seg i et fantastisk turterreng rundt Drangsvann.

– Jeg tror det blir både hyggelig å bo og lett å trives i disse flotte omgivelsene. Ikke trenger vi å tenke på oppussing de neste årene, og vi kan nyte lange sommerkvelder på terrassen sammen med gode venner, sier Håverstad.

Perfekt beliggenhet
Det er ikke bare huset til det gifteklare paret som vil stå ferdig i høst. Hele boligfeltet er nytt. Prosjektlederen for Drangsvann AS, Øyvind Lauvland, bruker knappe ti minutter med bil fra Kristiansand sentrum til Sukkevannslia. Siste etappe opp til boligfeltet går på den nye veien som er pent opparbeidet med god belysning og fortau.På motsatt side kan de bevege seg i et fantastisk turterreng rundt Drangsvann.

– Jeg tror det blir både hyggelig å bo og lett å trives i disse flotte omgivelsene. Ikke trenger vi å tenke på oppussing de neste årene, og vi kan nyte lange sommerkvelder på terrassen sammen med gode venner, sier Håverstad.

– Vi arrangerer åpen dag med visning av feltet søndag 17. mars fra klokken 14 til 16.

Boligfeltet har mange sosiale soner med benker og bord hvor beboerne kan treffes og slå av en prat. Også barna får sitt på Sukkevannslia.

– Vi har reservert den beste tomten i boligfeltet til barna, forklarer prosjektlederen:

– Oppvekstmiljøet for barna kan knapt bli bedre i slike omgivelser. Her er lekeapparater og sandkasser blitt en del av naturtomten. Biltrafikken er begrenset i området. Det er anlagt miljøgater, fortau og gangstier mellom husene. En flott gang- og sykkelsti binder boligfeltet sammen med friluftsområdet rundt Sukkevann og Drangsvann.


Funksjonelle hus
På toppen av byggefeltet er det utsikt i alle himmelretninger. I besøkssenteret treffer DNB-megleren med ansvaret for salget av boligene to av de lokale utbyggerne. Flere av boligene er allerede solgt, men det er fremdeles tomter og boliger med fantastisk beliggenhet til salgs.

– Et slikt prosjekt kommer ikke på markedet hver dag, sier Hilde Jensen, eiendomsmegler i DNB Eiendom Nybygg mens hun peker på modellen av boligområdet i kundesenteret på byggeplassen.

– Dette prosjektet er en utvidelse av Randesund som boligområde. Her får du mye for pengene, sier hun og ramser opp:

– Med en ny bolig slipper huseier vedlikehold i mange år. Her flytter du også inn med flott natur rett utenfor stuedøren. Alle boligene er dessuten funksjonelle med god arealutnyttelse.


Lokal tilhørighet
Bak Drangsvann-utbyggingen står den kjente hotellkongen Petter Stordalen og eiendomsutvikleren Anders Buchardt. De har valgt lokale utbyggere for å bygge boligene.

– Nærhet til utbygger er ofte viktig for kundene. Det er vår erfaring, sier Kim Johansen, salgssjef i Roger Aamodt Eiendom AS, som er i full gang med sin del av prosjektet i Sukkevannslia.

– På dette prosjektet tar huskjøper del i hele prosessen fra bestilling til ferdig bolig. Vi har jevnlige møter med underleverandører som anbefaler ulike løsninger. Her får de en fremdriftsplan med faste tidsfrister. Det gir trygghet for kunden, sier Johansen og understreker:

– I vårt prosjekt trenger ikke kunden å kjøpe seg opp innendørs underveis for å få et bra produkt. Her er nivået og kvaliteten på alle leveransene høy i utgangspunktet.


Det kommende brudeparet flytter inn i et av husene som Roger Aamodt Eiendom AS bygger på Sukkevannslia.

– Vi fikk byttet om på plantegningene i andre etasje uten problemer. At utbyggerne er lokale gir en ekstra trygghet for oss, sier Vestbø, som trekker frem det han setter mest pris på med utbyggerne på Drangsvann:

– De har eierskap til området og legger sin ære i å gjennomføre prosjektet på ordentlig vis. De er veldig opptatt av å gjøre oss kunder fornøyde. De svarer alltid på e-post og er veldig imøtekommende.

De to andre utbyggerne, Kaspar Strømme Eiendom AS og Byggmester Oddleif Henriksen AS, kan underskrive på attesten fra Vestbø:

– Vi skal bygge boliger i Kristiansand etter dette prosjektet også. Det er riktig at vi som lokale utbyggere har eierskap til prosjektene våre. Fornøyde kunder er det beste konkurransefortrinnet du kan ha, sier Oddleif Henriksen, daglig leder hos Byggmester Oddleif Henriksen AS.


Boliger for fremtiden
Å flytte til et nytt nabolag og et nytt hus er en stor avgjørelse for de fleste, både økonomisk og når man skal vurdere om kvaliteten ved et nytt bomiljø er godt nok.

– Dette er et boligområde for framtiden. Her er det lagt opp til et blandet bomiljø fra barnefamilier til etablerte og eldre som vil flytte fra en stor enebolig til noe mer praktisk. Her er det boliger for alle, uansett livsløpsfase, sier eiendomsmegler Jensen.

På Sukkevannslia er det også brukt smarte løsninger utendørs.

– Tilkomsten til flere av boligene har et selvdrenerende dekke i stedet for asfalt. Denne løsningen hindrer overvann og leder fukt bort fra boligområdet, forklarer byggmester Henriksen.


Miljø først
Med det grønne skiftet høyt på dagsorden, har også Drangsvann-utbyggingen tatt høyde for fremtidens miljøkrav. I byggefasen forsøker man å skåne miljøet mest mulig. Som et fremtidsrettet miljøtiltak, er det blant annet lagt opp til å kunne montere solcellepaneler på boligene.

Boligfeltet bygges mest mulig i harmoni med omliggende natur. Det meste av Drangsvann er vernet og vil bestå urørt. Strandsoner, vann, bekker og skog vil bli bevart, og egne naturstier vil bli anlagt som sikrer tilkomst for allmennheten.


– Dere bygger også et eget kajakkhotell?

– Det bygges et kajakkhotell ved en av bryggene til Drangsvann, som ligger noen få hundre meter fra boligfeltet. Med kajakk får du virkelig føle på stillheten i naturen, bare en kort spasertur unna din egen bolig, sier Lauvland.

Ny dørstokk
Det unge paret som traff hverandre på fest for seks år siden, gifter seg i september. To måneder etter bryllupsfesten bæres Berit over dørstokken - for andre gang - i et flunkende nytt hus.


– Det blir først en tur over dørstokken i den gamle leiligheten på Søm. Vi gifter oss før huset er helt ferdig, men det gjør ingen verdens ting. De blir bare en ny bonustur over dørstokken med Berit i armene og kanskje en ny bryllupsfest, sier Vestbø med et smil.

Les også:

< TILBAKE
boligvelger
Klikk her

Vi kan snart vise og fortelle mer.
Vil du følge med?

REGISTRER INTERESSE

Hilde Jensen
Eiendomsmegler, DNB
Telefon:  92 06 32 65
hilde.gunn.jensen@dnbeiendom.no

Øyvind Lauvland
Daglig leder, Drangsvann AS
Telefon:  91 79 44 46
oyvind@drangsvann.no