Visste du at...

Drangsvann bare ligger ti minutters kjøring fra torvet i Kristiansand?

Når du kommer til Rona-krysset og småbåthavna, er det kun 1,1 kilometer på Høvågveien før du svinger av til Sukkevannslia, det første boligfeltet i Drangsvann-utbyggingen. Skal du på shopping er det kun åtte minutters kjøring til Sørlandssenteret og resten av Sørlandsparken. Og har du tenkt deg ut og reise, bruker du ikke mer enn 14 minutter i bil til Kjevik.

Skal du ikke reise så langt og ønsker å benytte kollektivtransport, går det busser fra Rona til Kristiansand hvert femte minutt. Dermed kan du bo landlig, men sentralt på Drangsvann.


Fra Sukkevannslia kan du se den nye Sukkevannshallen

Den nye hallen drives av Randesund Idrettslag. Trygge gangveier binder sammen boligfeltet og idrettsparken som ligger kun 500 meter unna. Her finner du idrettshall, tennis- og fotballbaner, fitnessrom og bordtennisrom. Randesund Idrettslag er Sørlandets største, og kan også skilte med landets største håndballgruppe målt i antall medlemmer.


Barne- og ungdomsskoler, barnehager og helsetilbud ligger i umiddelbar nærhet

Nye skoler og barnehager vil bli bygget i takt med den videre utbyggingen av Drangsvann. Flytter du til Drangsvann og Sukkevannslia, blir du en del av det etablerte nærmiljøet i Randesund der infrastruktur rundt skoler og barnehager allerede er på plass. I gangavstand fra Sukkevannslia finner du Strømme skole. Det planlegges gangbroer og underganger på Høvågveien for å gjøre skoleveien trygg.


Området er naturskjønt med skjærgården i umiddelbar nærhet


Drangsvann har alt du trenger for et aktivt friluftsliv rett utenfor din egen stuedør. De første boligene på Sukkevannslia blir innflytningsklart høsten 2019.

Visste du at...

De første boligene på Drangsvann står ferdig allerede i oktober?

Sukkevannslia er det første boligfeltet i utbyggingen. Drangsvann AS har valgt lokale byggmestre for å gjennomføre prosjektet. På Sukkevannslia er det Roger Aamodt AS, BOH Eiendom AS og Kasper Strømme AS som bygger boligene. Alle har solid lokal tilhørighet i Kristiansand, og tar huskjøper med i hele prosessen fra bestilling til ferdig bolig.

De lokale utbyggerne har vært med på Drangsvann-utbyggingen fra første spadestikk, og har fått et personlig eierskap til prosjektet

Det er ikke uvanlig å se de engasjerte byggmestrene vise potensielle boligkjøpere rundt i boligfeltet. Her fortelles det om materialvalg, kvaliteter ved boligene og ikke minst det unike bomiljøet som er i ferd med å skapes på Drangsvann.

Se Roger Aamodt AS sine eneboliger her
Se Roger Aamodt AS sine rekkehus her
Se BOH Eiendom AS sine eneboliger i kjede her
Se Kaspar Strømme AS sine eneboliger i kjede her

– Det beste med Drangsvann er at skryt nærmest er unødvendig, sier utbygger Roger Aamodt og slår fast:– Det er faktisk bare å fortelle nøkternt om boligene, hvilke kvaliteter uteområdene har og hva resten av området rundt Drangsvann byr på. For dem som kommer hit for å ta en titt, taler prosjektet nesten for seg selv med alle de gode løsningene.


Nærhet til utbyggerne er noe alle boligkjøpere setter pris på

Grunnen er enkel. Lokale utbyggere gir kjøperen trygghet frem til ferdig bolig, enten det gjelder endringer i interiør, eller en alternativ romløsning. Og lurer du på noe, svarer de deg raskt enten på mail eller telefon. Her skal alle detaljer på plass før de sier seg fornøyd. Og er ikke du fornøyd, er heller ikke utbyggerne fornøyd.


Det handler om at det også skal bygges boliger i Kristiansand etter Drangsvann. Lokale utbyggere vet verdien av en god referanse. Det får de av en fornøyd boligkjøper. Det blir forhåpentligvis mange av dem på Drangsvann. Som boligkjøper trenger du ikke å kjøpe deg opp innendørs underveis for å få et bra produkt. På Sukkevannslia er nemlig nivået og kvaliteten på alle leveransene høy i utgangspunktet.


Du kan velge mellom rekkehus, enebolig og enebolig i kjede
De to siste alternativene kan også fås med hybelløsninger. Boligfeltet ligger vendt mot sørvest med nydelig utsikt mot Sukkevann og med gode solforhold. Sukkevannslia er et boligområde for framtiden.

Her er det lagt opp til et blandet bomiljø fra barnefamilier til etablerte og eldre som vil flytte fra en stor enebolig til noe mer praktisk. Her er det boliger for alle, uansett livsløpsfase. På Sukkevannslia er det også brukt smarte løsninger utendørs. Blant annet har flere av gatene et selvdrenerende dekke i stedet for asfalt. Denne løsningen hindrer overvann og leder fukt bort fra boligområdet på en sikker og miljøvennlig måte.

Visste du at...

Den beste tomten på Drangsvann blir lekeplass og sosialt samlingspunkt for beboerne

På Drangsvann har det fra planleggingsstadiet vært et sterkt fokus på at mennesker i alle aldre skal trives. Utbyggerne har stor tro på at et blandet bomiljø skaper størst trivsel. Det etableres lekeplasser for de minste med egen paviljong og sosial sone for de voksne.

For de litt eldre barna etableres det fotballbaner, zipline, en Tarzan-bane og mye annet som inviterer til en variert og artig lek. For aktive ungdommer og alle andre, ligger naturen rett utenfor døren i boligfeltet, med blant annet 20 kilometer turstier, badevann og badebrygger.Når alt står ferdig blir sandkasser, fugleredehuske, balansebommer og klatretårn en del av naturtomten som har fantastisk utsikt til Sukkevann.

Her møtes barn, foreldre og besteforeldre til både lek og sosialt samvær. Prosjektlederen for Drangsvann var aldri i tvil om å dele den beste biten av boligfeltet på alle:

– Vi har valgt å legge lekeplassen på den beste tomten for å gi alle beboerne på Sukkevannslia tilgang til det beste området har å by på. Rett og slett fordi vi tror det vil øke trivselen i området, sier Øyvind Lauvland, daglig leder i Drangsvann AS.


De litt større barna får også en flott lekeplass på motsatt side av boligfeltet, helt skjermet for biltrafikk. Her kommer det blant annet en natursklie, apparater med husker, klatretårn og en egen zipline. For ungdommene er det bare å ta med seg treningsbagen og gå 500 meter på bilfri gangvei til den nye Sukkevannshallen og Randesund Idrettslag. Her kan de spille fotball, håndball, tennis eller delta i andre idrettsaktiviteter.


I boligfeltet er biltrafikken begrenset til et minimum

Det er anlagt miljøgater, fortau og gangstier mellom husene. En flott gang- og sykkelsti binder boligfeltet sammen med friluftsområdet rundt Sukkevann og Drangsvann.

Ambisjonen til byggherrene er å skape Norges beste bydel. Drangsvann-utbyggingen legger også til rette for aktiviteter som drar beboerne ut av sofaen og inn i et aktivt liv. Det blir lagt opp til å få på plass aktive velforeninger på Sukkevannslia og invitere til samarbeid med etablerte foreninger av alle slag i nabolagene rundt Drangsvann. Ønsker du fred og ro med deg selv og familien, er det selvfølgelig nok av stille soner både i og utenfor egen bolig.

Visste du at...

Drangsvann er en kort padletur fra fiskebrygga?

Drangsvann er for mange en skjult perle. De fleste er ikke klar over at vannet er forbundet med sjøen gjennom den idylliske kanalen ved Rona.

For den aktive padler er det mulig å ta sjøveien fra det nye boligfeltet Sukkevannslia til restaurantene på fiskebrygga i Kristiansand, eller til Hamresanden og resten av skjærgården, hvis akkurat det frister mer.

Med et eget kajakkhotell og bryggeanlegg ligger alt til rette for en aktiv livsstil på Drangsvann. Og trives du best med tursko eller sykkel, blir det mer enn 20 kilometer med nye og etablerte turstier i området.

– Kajakkhotellet vil se ut som et tradisjonelt båthus når det er ferdig, forklarer Øyvind Lauvland, daglig leder for Drangsvann AS. Han peker mot stedet hvor kajakkhotellet skal bygges:– Bygget vil selvfølgelig ha store dører som kan åpnes mot vannet for en smidig sjøsetting. Vi anlegger en natursti fra Sukkevannslia til bryggeanlegget. Det vil kun være et par minutter å gå. På veien tar vi vare på de gamle steingjerdene og reetablerer bekkeløpet som tidligere gikk ned mot vannet.


Drangsvann byr også på mange andre aktivitetstilbud

Er du glad i å gå tur eller trimme, byr Drangsvann på gang, sykkel- og naturstier som binder sammen vann, natur og boligfelt. Rundt Sukkevann går det allerede i dag etablerte turstier som er perfekte for en spasertur eller løpetur, og skogen er full av stier som mange benytter til stisykling og tur.

Utbyggingen på Drangsvann blir gjort i mest mulig harmoni med omliggende natur. Mye av Drangsvann er allerede vernet. Strandsoner, vann, bekker og skog vil bli bevart. Det vil bli anlagt egne naturstier som sikrer tilkomst for allmennheten. Utbyggingen legger til rette for et rikt dyreliv, med insekthotell, fuglekasser og store områder med uberørt natur.


Drangsvann er den største utbyggingen av nye boligfelt i Kristiansand på mange tiår

Eiendomsutvikler Anders Buchardt og hotellkongen Petter Stordalen er to av investorene bak prosjektet. De har klare mål for utbyggingen på Drangsvann. Utbyggingen skal skape et boområde for fremtiden, et sted som samler folk og skaper relasjoner, et sted som er urbant og landlig på en gang.

Les også:

< TILBAKE
boligvelger
Klikk her

Ja takk, jeg vil gjerne holdes oppdatert!

Ved å registrere deg godtar du at din informasjon blir lagret og at vi kan bruke denne for å kontakte deg vedrørende prosjektet. Les mer her.

Takk for din interesse, vi holder deg oppdatert!

Vi vil kontakte deg og du vil bli holdt oppdatert om det som skjer.

På Drangsvann er Sukkevannslia vårt første boligfelt fordelt på eneboliger, rekkehus og leiligheter. Boligene har allerede begynt å reise seg, og i byggefeltet kan du nå orientere deg hvor boligene blir liggende og hvilken utsikt og solforhold ditt neste hjem vil få.  

Med vennlig hilsen
Drangsvann AS
hilde.jensen@dnbeiendom.no
Noe gikk galt, prøv igjen eller kontakt Hilde Jensen på telefon 92 06 32 65

Hilde Jensen
Eiendomsmegler, DNB
Telefon:  92 06 32 65
hilde.gunn.jensen@dnbeiendom.no

Øyvind Lauvland
Daglig leder, Drangsvann AS
Telefon:  91 79 44 46
oyvind@drangsvann.no